fbpx
KULINARNIE W GDAŃSKU

Niezapomniany wieczór

Menu Sylwestrowe

Welcome drink

Kieliszek Cavy Casa Ravella Brut Nature Reserva

Danie I

Blin gryczany / twarożek z miętą / gravlax z łososia / kawior z pstrąga tęczowego

Danie II

Krem grzybowy / purée chrzanowe / grzyby shimeji / oliwa ziołowa

Danie III

Okoń / risotto z burakami na czerwonym winie / sos beurre blanc / pestki słonecznika / chips z jarmużu

Dampt Frères „Tradition”

A. O. C. Chablis, France

Chardonnay

Danie IV

Pierś z perliczki / krokiet z kaszanki / purée z pieczonego selera i pietruszki / marynowany seler naciowy / sos demi-glace z cydrem / chips z batata

Chateau Peyredon Lagravette

A. O. C. Haut Medoc Cru Bourgeois, France

Merlot / Cabernet Sauvignon

Deser

Beza pavlova / krem cytrynowy / sos malinowy / świeże owoce

Weingut Rauen Riesling Old Vines Tornischer Ritsch

Mosel, Germany

Riesling

239 zł za osobę bez pairingu

359 zł za osobę z pairingiem

Do każdego stołu doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.

PolishEnglishGermanNorwegianSwedishDanish